Devica je prva od vseh znamenj horoskopa, ki bo zagotovo vedno priskočila na pomoč. Vedno je organizirana, urejena in prijazna. Včasih je nesrečna zaradi svojega perfekcionizma, še bolj pa takrat, kadar ima občutek, da drugi ne cenijo njenega dela in odrekanj.


Devica – astro-dejstva

Čas: 23. avgust–22. september (oziroma se od leta do leta lahko malce razlikuje)

Vladajoči planet: Merkur

Modus: spremenljiv

Element: zemlja

Hiša, ki ji vlada: šesta (zdravje, služba, delovne navade)Devičina osnovna psihološka potreba je biti koristen, zato veljajo za pridne uslužbence in dobre prijatelje.


Devica kot oseba

Če poznate kakšno Devico si najbrž mislite, da že iz postelje vstane popolnoma urejena, z jasnim načrtom, kaj bo počela in kako bo to na koga vplivalo. V resnici Device vsemu temu posvečajo veliko skrbi, časa in truda. Navzven pa so vsekakor sinonim za popolnost.

Potrebujejo veliko časa zase in veliko sproščanja. Lahko so zelo obremenjene z urejanjem vsake malenkosti v svojem in tujih življenjih in tudi na splošno veljajo za najbolj pikolovsko znamenje, ki se enostavno ne more ustaviti, dokler ni  vse zagotovo čisto in urejeno. 


Urejena Devica je sinonim za popolnost. Do drugih poskušajo biti prijazne in ustrežljive, vedno priskočijo na pomoč. Imajo pa visoka pričakovanja in so pogosto preveč kritične do svojih najdražjih, predvsem pa do sebe.


Ure in ure lahko berejo, pišejo, razmišljajo, načrtujejo ali razrešujejo kakšen trd oreh. Vendar bodo v hipu priskočile na pomoč, pa ne samo prijatelju, ampak komurkoli. So pa težko tiho, kadar opazijo kakršnekoli napake. Zato ljudje pogosto mislijo, da Device preveč kritizirajo ali z viška gledajo nanje, ker so same tako popolne. V resnici pa samo poskušajo pomagati.


Devica in ljubezen

Device hrepenijo po resnični ljubezni. ne samo, da vejo, kakšen bi njihov partner moral biti, zavedajo se tudi, da ga bodo morda zamudile, če bodo zapravljale čas s kom drugim. Zato bi kdo mislil, da so pretirano izbirčne, a v resnici samo točno vedo, kaj potrebujejo.

Tudi ko spoznajo ustrezno osebo, znajo biti zadržane. Instinktivno so nagnjene k temu, da bi se čim bolj zaščitile pred neuspehom in ljubezenskimi razočaranji. A ko enkrat oddajo svoje srce, dajo vse. Pričakujejo popolno odkritost in v zameno ne nudijo nič manj. Partnerstvo je ena njihovih glavnih vrednot.


Devica je v ljubezni zelo previdna, pozorno bo opazovala potencialnega partnerja


Čeprav v javnosti delujejo polikane in zadržane, imajo Device rade seks in težko zdržijo brez njega. Doživljajo ga kot izražanje predanosti in pripadnosti. Čeprav jih ni nemogoče nagovoriti za hiter skok med rjuhe, pa vsekakor najbolj uživajo v dolgih posteljnih dogodivščinah, polnih nežnosti in naklonjenosti. Tudi na splošno jim je telesni stik zelo pomemben, zato so objemi in poljubi nujen del njihovih zvez.

Device verjamejo v ljubezen za vse življenje, zato so med najbolj prizadetimi, kadar razmerje razpade ali če jih njihov partner izda. Vilinski simboli: bogastvo, ljubezen, sreča, pogum
Vilinski simboli - ključi energij, ki na preprost način prebujajo naše sposobnosti in sprožijo zmožnost ustvarjanja življenja po svoji volji....
Horoskop za september 2019
Kaj so za vas pripravile zvezde v septembru?...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
read more ⟶