Mislim, da nikoli ni odveč napisati še stavka ali dveh o tem, kaj lahko počnemo s kristali. Privlačijo nas zaradi svoje energije. Včasih jih izberemo, ker želimo nekaj določenega (npr. jaspis za denar, roževec za ljubezen), včasih pa nas eden od njih enostavno pokliče. Kar nekako začutimo, da ga moramo imeti. Oboje je dobra izbira.


Kaj pa početi z njim, ko ga imamo?

Še posebno, ko se prvič srečamo z njim, vsak kristal potrebuje energijsko čiščenje. Če ni napisano drugače, ga enostavno splaknemo pod tekočo hladno vodo, osušimo in vsaj za 15 minut postavimo na sonce oz. na naravno svetlobo. 

To je najbolj preizkušen recept, ki velja skoraj za vse kristale.

*Izjema so le tisti kristali, ki "ne marajo" vode, na primer selenit, pirit, tudi hematit. Tem priložimo kristal kamene strele, ki smo ga prej očistili po zgoraj opisanem postopku. Lahko ju pustimo skupaj čez noč, nato kameno strelo spet energijsko očistimo.*


Pa potem?

Možnosti je veliko, vedno pa se lahko zanašaš na svoj občutek. Primer: zaljubila sem se v malahit in se namenila, da ga bom nosila pri sebi. Načeloma zelo enostavno. Kristal energijsko očistim in ga dam v torbico. Ampak me je stalno nekaj motil. Ali mi je padel po tleh, ali je pobegnil iz svojega mošnjička ali pa ga sploh nisem mogla najti, kadar bi ga želela. To ni noben problem. Kristal nam v nobenem primeru ne bo povzročal škode. Jaz sem ga sicer potem podarila (malahit je idealen za Bike in pomaga ljudem, ki so imeli v preteklosti težke čustvene izkušnje). Ravno tako pa bi ga lahko postavila na posebno mesto v stanovanju, naprimer na jugozahod, ki po Feng shuiju predstavlja partnerstvo. 


Nošenje pri sebi

To je najbolj klasična možnost. Že od nekdaj so bili kristali zaželjeni kot del nakita in talismani. Ne glede na to, v kakšni obliki je kristal (samo kristal, kot obesek, zapestnica, ogrlica ...) pa to na njegovo delovanje ne vpliva.


Posebno mesto v stanovanju

Takole pravi Feng Shui:

  • VZHOD: zdravje, družina.
  • JUGOVZHOD: finance, blagostanje.

Vzhodu in jugovzhodu vlada les, zato so primerni predvsem zeleni kristali, ki spodbujajo rast, obnavljanje in premagovanje ovir:


  • JUG: ugled. Nekaterim se zdi to področje nepomembno, vendar je pogosto tisti dejavnik, ki odloča, ali bomo naredili dober vtis in zato dobili službo, priznanje, finančne vire za svoje načrte. Vlada mu ogenj, primerna kristala sta rdeči jaspis in karneol.
  • JUGOZAHOD: partnerstvo, element zemlja. Najbolj primeren kristal je roževec, če je le mogoče, pa naj bodo na tem delu stanovanja vse stvari v parih. (2 blazini, 2 kristala ...)
  • ZAHOD: novi projekti, otroci. To področje podpira vse, kar smo sposobni na novo ustvariti. Idealno je, če je prostor svetel in zračen, vsekakor pa naj ne bi bil prenatrpan.
  • SEVEROZAHOD: pomoč vesolja. 


Zahodu in severozahodu vlada kovina, zato so primerni kristali, ki spodbujajo red, strukturo in dobro presojo:   
  • SEVER: kariera (element voda). Če želiš umiritev, sproščanje stresa, sem postavi amazonit, če želiš več sreče v karieri, pa aventurin. Za energijsko zaščito je primeren turmalin.
  • SEVEROVZHOD: znanje. Če imamo šolarja, študenta ali pa se sami izobražujemo na kakršenkoli način, v ta del stanovanja postavimo ametist za jasne misli ali karneol za več motivacije. Poglej tudi: paket kristalov za šolarje.


Morda te zanima tudi: 

Programiranje kristalov

Kristali in počutje

Kristali po kitajskem horoskopu

Kristali: kako jih uporabljati

Kateri kristal te je poklical?

Kako ti lahko kristali spremenijo življenje

Kaj ti prinaša oktober
Vedeževanje, ki si ga lahko naredite kar doma v naslonjaču! Naša izkušena vedeževalka in jasnovidka Anamarija je za oktober pripravila vedeževanje s c...
Kaj ti prinaša november
Tokrat sem pripravila napoved s Ciganskimi kartami. Osredotoči se na vprašanje, kaj ti prinaša november. Nato izberi samo eno karto na sliki in spodaj...
Kosmika
Kosmika je z leti poslala prvi naslov, kamor se veliko ljudi dnevno obrača po pomoč, uvide, nasvete, pa tudi po preverjene informacije z ezoteričnega področja.
preberi več ⟶